Rzeczy, których potrzebujesz:

  • 7 jajek
  • szynka
  • 100 g filetów z kurczaka
  • groszek konserwowy
  • kukurydza konserwowa
  • papryka czerwona
  • 2 łyżki żelatyny
  • natka pietruszki

Przygotuj wszystkie składniki. Ugotuj filet z kurczaka.  Do zrobienia galaretek będziesz potrzebować 1 szklankę bulionu. Żelatynę zalej 100ml przegotowanej, zimnej wody (wody ma być drugie tyle co żelatyny), wymieszaj i pozostaw w miseczce przez czas podany na opakowaniu. Jajka umyj w ciepłej wodzie. Zrób otwory w jajkach, o średnicy 2-2,5 cm a następnie wylej ich zawartość do miseczki. Zdezynfekuj skorupki włóż je do ciepłej wody z dodatkiem sody oczyszczonej po czym dokładnie wypłucz. Szynkę i ugotowanego kurczaka pokrój w drobniutką kosteczkę. Usuń z papryki gniazdo nasienne i pokrój ją w drobną kostkę. Żelatynę zalej jedną szklanką gorącego bulionu. Skorupki jaj umieść na podstawkach, aby łatwiej było ci je faszerować. Na dno skorupki daj paprykę i natkę pietruszki. Następnie dodaj mięso, groszek i kukurydzę. Skorupkę zalej bulionem z żelatyną i włóż na całą noc do lodówki. Przed podaniem obierz jajka ze skorupki.